fmk ,me again,still error when build OpenSees SP

This forum is for issues related to parallel processing
and OpenSees using the new interpreters OpenSeesSP and OpenSeesMP

Moderator: selimgunay

Post Reply
frank_lv
Posts: 11
Joined: Thu Dec 23, 2010 1:01 am

Re: fmk ,me again,still error when build OpenSees SP

Post by frank_lv » Thu Mar 10, 2011 6:19 pm

i think i might have the problems similar to your. it seems that in source code dir /home/lsd/OpenSees/SRC/system_of_eqn/linearSOE/diagonal/, source files are not compiled. i think you should go to that dir, just do the "Make" manually, then go back, continue the whole build process.

frank_lv
Posts: 11
Joined: Thu Dec 23, 2010 1:01 am

Re: fmk ,me again,still error when build OpenSees SP

Post by frank_lv » Fri Mar 11, 2011 7:09 am

leestar1688 wrote:
> frank_lv wrote:
> > i think i might have the problems similar to your. it seems that in
> > source code dir /home/lsd/OpenSees/SRC/system_of_eqn/linearSOE/diagonal/,
> > source files are not compiled. i think you should go to that dir, just
> > do the "Make" manually, then go back, continue the whole build
> > process.
> frank_lv,thanks for your reply
> following your pinion,i have tried again ,but it seems does not work neither,any
> idears else?thank you

still the same errors ? please put error messages on

frank_lv
Posts: 11
Joined: Thu Dec 23, 2010 1:01 am

Re: fmk ,me again,still error when build OpenSees SP

Post by frank_lv » Sat Mar 12, 2011 12:02 am

leestar1688 wrote:
> frank_lv wrote:
> > leestar1688 wrote:
> > > frank_lv wrote:
> > > > i think i might have the problems similar to your. it seems that in
> > > > source code dir
> /home/lsd/OpenSees/SRC/system_of_eqn/linearSOE/diagonal/,
> > > > source files are not compiled. i think you should go to that dir,
> just
> > > > do the "Make" manually, then go back, continue the whole
> build
> > > > process.
> > > frank_lv,thanks for your reply
> > > following your pinion,i have tried again ,but it seems does not work
> neither,any
> > > idears else?thank you
> >
> > still the same errors ? please put error messages on
>
> frank_lv,yesterday,after many attemps,i found that there are no MPIDiagonalSOE.cpp
> ,MPIDiagonalSOE.h,MPIDiagonalSolver.cpp and MPIDiagonalSolver.h in my dir,then i add
> them into the dir and "make" again,later ,there is a nother error
>
> "
> MPIDiagonalSOE.cpp: In constructor
> `MPIDiagonalSOE::MPIDiagonalSOE(MPIDiagonalSolver&)':
> MPIDiagonalSOE.cpp:38: error: `LinSOE_TAGS_MPIDiagonalSOE' was not declared in this
> scope
> make: *** [MPIDiagonalSOE.o] error 1
> [root@server diagonal]#
> "
>
> i have tried modify the source code ,but it does not work,do you know what is the
> problem?
>
> FYI,it seems that the all of four files are not in the package which dowload from
> http://opensees.berkeley.edu/OpenSees/d ... .php,check it


I have build OpenSeesSP successfully, but in OpenSees source code there are no MPIDiagonalSOE.cpp MPIDiagonalSOE.h MPIDiagonalSolver.cpp MPIDiagonalSlover.h files. Acutally in OpenSees source code tar file there are no these files, either. I check the Makefile in /SRC, the SysOfEqn_LIBS does not contain those objects(MPIDiagonalSOE.o ...). So , I don't think you need add them. please put on you Makefile.def and let me know your os and compiler infos

frank_lv
Posts: 11
Joined: Thu Dec 23, 2010 1:01 am

Re: fmk ,me again,still error when build OpenSees SP

Post by frank_lv » Sat Mar 12, 2011 9:44 pm

leestar1688 wrote:
> frank_lv wrote:
> > leestar1688 wrote:
> > > frank_lv wrote:
> > > > leestar1688 wrote:
> > > > > frank_lv wrote:
> > > > > > i think i might have the problems similar to your. it
> seems
> > that in
> > > > > > source code dir
> > > /home/lsd/OpenSees/SRC/system_of_eqn/linearSOE/diagonal/,
> > > > > > source files are not compiled. i think you should go to
> that
> > dir,
> > > just
> > > > > > do the "Make" manually, then go back, continue the
> > whole
> > > build
> > > > > > process.
> > > > > frank_lv,thanks for your reply
> > > > > following your pinion,i have tried again ,but it seems does not
> work
> > > neither,any
> > > > > idears else?thank you
> > > >
> > > > still the same errors ? please put error messages on
> > >
> > > frank_lv,yesterday,after many attemps,i found that there are no
> > MPIDiagonalSOE.cpp
> > > ,MPIDiagonalSOE.h,MPIDiagonalSolver.cpp and MPIDiagonalSolver.h in my
> dir,then i
> > add
> > > them into the dir and "make" again,later ,there is a nother error
> > >
> > > "
> > > MPIDiagonalSOE.cpp: In constructor
> > > `MPIDiagonalSOE::MPIDiagonalSOE(MPIDiagonalSolver&)':
> > > MPIDiagonalSOE.cpp:38: error: `LinSOE_TAGS_MPIDiagonalSOE' was not declared
> in
> > this
> > > scope
> > > make: *** [MPIDiagonalSOE.o] error 1
> > > [root@server diagonal]#
> > > "
> > >
> > > i have tried modify the source code ,but it does not work,do you know what
> is
> > the
> > > problem?
> > >
> > > FYI,it seems that the all of four files are not in the package which
> dowload
> > from
> > > http://opensees.berkeley.edu/OpenSees/d ... .php,check it
> >
> >
> > I have build OpenSeesSP successfully, but in OpenSees source code there are no
> > MPIDiagonalSOE.cpp MPIDiagonalSOE.h MPIDiagonalSolver.cpp MPIDiagonalSlover.h
> files.
> > Acutally in OpenSees source code tar file there are no these files, either. I
> check
> > the Makefile in /SRC, the SysOfEqn_LIBS does not contain those
> > objects(MPIDiagonalSOE.o ...). So , I don't think you need add them. please put
> on
> > you Makefile.def and let me know your os and compiler infos
> hi frank_lv,
> folowing your opinion,i have modified my Makefie.def ,it works ,but many other
> problem apear,all of them are about variables undefiniens .i have checked many times
> ,finding nothing .i think there must be songmething wrong whith my Makefile.def
> .would you like to help me to check it ?tell me your email ,i will send you my
> Makefile.def
> thankyou very much!


my email: lvhai@emails.bjut.edu.cn

hsafti
Posts: 68
Joined: Thu Apr 22, 2010 5:38 am
Location: Braunschweig

Re: fmk ,me again,still error when build OpenSees SP

Post by hsafti » Tue May 10, 2011 6:01 am

I think you have a missing library installation .... most probably the mpi developer library ...

If you have built sequential OpenSees, you need to further install these libraries:

mpi
mpi-default-dev
petsc-dev (IF YOU'LL USE PETSC)
libmumps-4.9.2
libmumps-dev
libblacs-mpi1
libblacs-mpi-dev
libhpmud0
Hisham El Safti

jonel583
Posts: 1
Joined: Fri Aug 26, 2011 6:22 pm
Contact:

5

Post by jonel583 » Sat Aug 27, 2011 12:48 am

Thank you for sharing this.

Post Reply