OpenSeesSP 2.2.2 - actor error

This forum is for issues related to parallel processing
and OpenSees using the new interpreters OpenSeesSP and OpenSeesMP

Moderator: selimgunay

Post Reply
MaurizioCh
Posts: 3
Joined: Wed Dec 22, 2010 5:13 pm

OpenSeesSP 2.2.2 - actor error

Post by MaurizioCh » Mon Dec 27, 2010 3:43 pm

I cannot manage to get OpenSeesSP 2.2.2 to work. I have tried running different models including
/EXAMPLES/TeraGridExamples/Example1.tcl. The outcome is the same every time; it seems that
it cannot invoke the actor objects. I checked whether MPI was working with cpi.exe and it looked
like everything is doing what is supposed to. Also note that when I run Example1.tcl in OpenSeesSP
2.1.0 I encounter no problems. Below is the error message I get when I try to run the models in
OpenSeesSP 2.2.2 :

>>mpiexec -mapall -localonly 2 OpenSeesSP.exe Example1.tcl

Master Process Running OpenSees Interpreter 0

OpenSees -- Open System For Earthquake Engineering Simulation
Pacific Earthquake Engineering Research Center -- 2.2.2

(c) Copyright 1999,2000 The Regents of the University of California
All Rights Reserved
(Copyright and Disclaimer @ http://www.berkeley.edu/OpenSees/copyright.html)

Slave Process Running 1
FEM_ObjectBrokerAllClasses::getNewActor - - no ActorType type exists for class tag 1
MachineBroker::run(void) - invalid actor type
MachineBroker::startActor() - could not start actorType: 1

If I could get some help to get on track to figure out what I am doing wrong I'd greatly appreciate it.
Thank you very much,

Maurizio

fmk
Site Admin
Posts: 5866
Joined: Fri Jun 11, 2004 2:33 pm
Location: UC Berkeley
Contact:

Re: OpenSeesSP 2.2.2 - actor error

Post by fmk » Mon Jan 03, 2011 11:34 am

send me the script

fmckenna ATTTTTTTTTT ce dotttt berkeley DOTDOTDOT edu

fmk
Site Admin
Posts: 5866
Joined: Fri Jun 11, 2004 2:33 pm
Location: UC Berkeley
Contact:

Re: OpenSeesSP 2.2.2 - actor error

Post by fmk » Mon Jan 03, 2011 2:24 pm

did you compile the .exe, if not which operating system are you using?

MaurizioCh
Posts: 3
Joined: Wed Dec 22, 2010 5:13 pm

Re: OpenSeesSP 2.2.2 - actor error

Post by MaurizioCh » Mon Jan 03, 2011 8:41 pm

I did not compile my .exe and I am using microsoft windows xp professional 2002 and also windows server standard.
Thank you,

Maurizio

MaurizioCh
Posts: 3
Joined: Wed Dec 22, 2010 5:13 pm

Re: OpenSeesSP 2.2.2 - actor error

Post by MaurizioCh » Fri Jan 07, 2011 10:51 am

I was wondering if there were any news on the actor error message I am getting. Please keep me posted if you get a chance.
Thank you,

Maurizio

tngo@tamu.edu
Posts: 5
Joined: Fri Jun 26, 2009 11:38 am
Location: TAMU

Re: OpenSeesSP 2.2.2 - actor error

Post by tngo@tamu.edu » Mon Sep 12, 2011 8:27 am

It seems I am getting the same error:

MachineBroker::startActor() - could not start actorType: 1

I am using Windows XP (64-bit platform). Does anyone have an answer for this error?

Thanks!

Post Reply