system and algorithm failed

For posts concerning the documentation, errors, ommissions, general comments, etc.

Moderators: silvia, selimgunay, Moderators

Post Reply
wdylut
Posts: 13
Joined: Tue May 08, 2012 5:02 pm
Location: lut

system and algorithm failed

Post by wdylut » Tue Jun 12, 2012 6:54 pm

Dear my friends,
I have been learning this software for about two months,when i am programming my command flow ,I met the warnings showed below,I have been thinking about it for several days but failed to solve it,I hope you can help me.
####
WARNING BandGenLinLapackSolver::solve() -LAPACK routine returned 6
WARNING ModifiedNewton::solveCurrentStep() -the LinearSysOfEqn failed in solve()

StaticAnalysis::analyze() - the Algorithm failed at iteration: 0 with domain at
load factor 0.1
OpenSees > analyze failed, returned: -3 error flag
#########
if necessary ,I can give you my Tcl document,thank you!!! :) :)

fmk
Site Admin
Posts: 5866
Joined: Fri Jun 11, 2004 2:33 pm
Location: UC Berkeley
Contact:

Re: system and algorithm failed

Post by fmk » Wed Jun 13, 2012 2:41 pm

the algorithm is failing beacuse the solver is failing .. the solver is failing due to an incorrect initial model if at the start, or the model is going noninear and your properties are such that the system goes unstable.

wdylut
Posts: 13
Joined: Tue May 08, 2012 5:02 pm
Location: lut

Re: system and algorithm failed

Post by wdylut » Wed Jun 13, 2012 6:52 pm

Thank U,I have found the problem that i used the pinching4 mat in a wrong way.

Post Reply